کتاب «حقوق شهروندی» جدیدترین اثر تولید شده در گروه حقوق سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاهها، در مراسمی با حضور حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران، مسئولان عالی کشور و حجتالاسلام محمد ذبیحی رئیس سازمان سمت رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف به نقل از سازمان «سمت»، در همایشی با عنوان «حقوق اساسی و شهروندی» که با حضور رئیس جمهوری برگزار شد از جدیدترین کتاب تولید شده توسط گروه حقوق سازمان «مطالعه و تدوین» با نام «حقوق شهروندی: کاوشها و چالشها» رونمایی گردید.
در این همایش که به دلیل رعایت الزامات جلوگیر از شیوع بیماری کرونا با حضور محدود برخی اهالی علم و فرهنگ در محل برگزاری جلسات کابینه برگزار شد از ۹ اثر دیگر و تمبر «قانون اساسی» نیز رونمایی شد.
در ابتدای همایش «حقوق اساسی و شهروندی» رییسجمهوری با بیان سخنانی بر اهمیت قانون اساسی تاکید کرد و تصریح کرد: مبنای منشور حقوق شهروندی اصل ۱۳۴ قانون اساسی است که یک منشور منقحی تدوین شد و بعد از چند سال از اجرای این منشور کسی یک اشکال مهم و اساسی مطرح نکرده است. در این منشور حقوق مردم و مسئولان اجرایی کشور به روشنی آمده است و همه آنهایی که در این کشور زندگی میکنند باید بدانند حقوق و تکالیفی وجود دارد که به وضوح و روشنی در این منشور آمده است.
وی منشور حقوق شهروندی را از افتخارات دولت تدبیر و امید دانست و ادامه داد: گزارش مفصلی معاونت اداری- استخدامی به من داد که چگونه این منشور در ادارات مختلف مورد توجه است و اجرا و عمل میشود.
حجتالاسلام والمسلمین روحانی با تاکید براینکه دولت تنها به تدوین منشورحقوق شهروندی اکتفا نکرد بلکه آ ن را اجرایی و عملیاتی کرد افزود: مردم میخواهند در سایه حقوق زندگی راحتی داشته باشند و نظرات و آرای خودشان را در موقع لزوم به خوبی اظهار کنند و آرای خودشان را بتوانند نسبت به افرادی که مورد نظرشان است به صندوق بیندازند و تلاش کردیم تا در تمام انتخابات در حدی که در اختیار دولت هست، مردم بتوانند از آرای خود به خوبی استفاده کنند و بتوانند نظرات خود را بگویند.
وی با تاکید براینکه شرایط امروز آزادیهای مردم در دانشگاهها، اجتماعات، اعتراضات، روزنامهها و رسانهها به مراتب از قبل دولت یازدهم بهتر است، ادامه داد: البته تکنولوژی به ما کمک کرد و کار بزرگی در زمینه فضای مجازی در دولت یازدهم و دوازدهم انجام شد که اگر این دولت نبود، چنین فضایی قطعاً در اختیار مردم نبود و فداکاری، تلاش و ایستادگی زیادی شد تا مردم بتوانند از فضای مجازی استفاده کنند و فضای سایبری در اختیار آنان باشد