اخبار

دکتر رحیمی در آیین بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه فنی و حرفه‌ای تاکید کرد:

لزوم حمایت از تجاری‌سازی اختراعات/ تبدیل دانشگاه فنی و حرفه‌ای به کانون مهارت‌آموزی کشور

لزوم حمایت از تجاری‌سازی اختراعات/ تبدیل دانشگاه فنی و حرفه‌ای به کانون مهارت‌آموزی کشور
دکتر غلامحسین رحیمی، دبیرکل شورای عالی عتف و معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات ووفناوری، باحضور در آیین بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه فنی و حرفه‌ای گفت: در زمینه ثبت اختراعات در کشور باید فضاهای تجاری‌سازی اختراع‌ها را فراهم کنیم تا دانشجویان بیشتری به موضوع پژوهش و اختراع سوق پیدا کنند.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف، در این آیین که  با حضور دکتر ابراهیم صالحی عمران رییس دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، دکتر رحیمی با تبریک هفته پژوهش و فناوری اظهار داشت: ما امسال برای اولین بار بحث ارتباط موثر پژوهشگران و دانشگاه‌ها با بخش صنعت و جامعه را در برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری گنجانده‌ایم که مورد تقدیر قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه از دانشگاه‌های کشور خواسته‌ایم که با دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای استان‌ها همکاری کنند، گفت: پیش‌بینی من این است که اقبال دانشگاه فنی و حرفه‌ای در سال‌های آینده افزایش خواهد یافت و در ۴ سال آینده و همزمان با افزایش جمعیت و افزایش پذیرش دانشجو، می‌توان شاهد موفقیت‌های چشمگیر این دانشگاه بود.

دکتر رحیمی با بیان اینکه این دانشگاه باید خود را از نظر زیرساخت‌ها، تجهیزات و نیروی انسانی تجهیز کند، گفت: در این دانشگاه انتقال مهارت به همراه دانش صورت می‌گیرد و عملکرد آن با سازمان فنی و حرفه‌ای که صرفاً مهارت آموزی است، متفاوت است، از این رو این دانشگاه باید بیشتر تقویت شود.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه در حال حاضر مقالات علمی کشور در داخل و خارج به خوبی چاپ می‌شوند و رتبه ۱۵ مقالات علمی پراستناد را در جهان کسب کرده‌ایم، اظهار داشت: باید در بخش تهیه مقالات علمی-ترویجی بیشتر بکوشیم وبه ازای هر مقاله علمی پژوهشی باید ۱۰ مقاله علمی‌-ترویجی تهیه کنیم. مقاله‌های علمی- ترویجی برای کسانی که در حوزه‌های فنی کاری می‌کنند تاثیر بیشتری نسبت به مقاله‌های علمی دارد.

وی افزود: دانشگاه فنی و حرفه‌ای جزو خانواده وزارت علوم بوده و دارای آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های مجهزی است و باید به کانون مهارت‌آموزی و خلاقیت‌های عملیاتی و مهارتی کشور تبدیل شود. در این زمینه باید استانداردهای مان را بالا ببریم و منطبق با استانداردهای جهانی و بین‌المللی فعالیت کنیم و تلاش‌مان بر این مساله معطوف شود که نتیجه تحقیقات مان در بهترین ژورنال‌های دنیا منتشر شود.

دکتر رحیمی افزود: برای اجرای سند آمایش آموزش عالی، دانشگاه فنی و حرفه‌ای هم باید در این زمینه به وظایف خود عمل کند. پیشنهاد می‌شود کمیته آمایش در دانشگاه فنی و حرفه‌ای ایجاد شود و کارهای دانشگاه با توجه به سیاست‌های شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم ساماندهی شود. در ادامه از اطلس کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌ها، تور مجازی هفته پژوهش و فناوری و نمایشگاه و کتابخانه مجازی دانشگاه فنی و حرفه‌ای رونمایی شد.

در پایان این آیین و با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم از پژوهشگران برتر دانشگاه فنی و حرفه‌ای تقدیر شد.

۲۵ آذر ۱۳۹۹ ۱۰:۲۹
تعداد بازدید : ۱,۱۹۲