اخبار

با حضور دو معاون وزیر علوم انجام شد؛

آغاز عملیات عمرانی سه طرح عمرانی در دانشگاه جیرفت

آغاز عملیات عمرانی سه طرح عمرانی در دانشگاه جیرفت
همزمان با دهه مبارک فجر و با حضور معاونان پژوهش و فناوری و حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، عملیات عمرانی سه طرح عمرانی با زیر بنای ۹۳۷ متر مربع در دانشگاه جیرفت آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف به نقل از دانشگاه جیرفت، طرح‌های عمرانی کلنگ‌زنی شده شامل توسعه سلف سرویس دانشگاه جیرفت با زیربنای ۴۰۰ متر مربع، طرح ساختمان کارگاه‌های دانشکده فنی و مهندسی با زیربنای ۳۵۰ مترمربع و ساختمان سرپرستی سراهای دانشجویی دختران با زیر بنای ۱۸۷ متر مربع می‌باشد که اعتبارات آنها از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه تأمین شده است.

برای رشد و توسعه دانشگاه باید با نگاه به ظرفیت‌های منطقه برنامه‌ریزی کرد

دکتر غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در نشست با هیئت رئیسه دانشگاه جیرفت، با بیان این که جنوب استان کرمان یک منطقه مستعد توسعه است، گفت: حضور دانشگاه جیرفت به عنوان یک دانشگاه جامع در این منطقه ضروری است و برای توسعه آن باید برنامه محور حرکت کرد.

وی افزود: برای رشد و توسعه دانشگاه باید با نگاه به ظرفیت‌های منطقه برنامه‌ریزی کرد و این مهم یکی از مأموریت‌ها در افق کوتاه مدت قرار گیرد.

وی با اشاره به مزیت‌های نسبی جنوب استان کرمان در زمینه‌های کشاورزی، صنعت، معدن و گردشگری تصریح کرد: باید این مزیت‌ها در دانشگاه نمود داشته باشد و از این ظرفیت‌های عظیم برای توسعه و آبادانی منطقه استفاده شود، لذا وظیفه دانشگاه آن است که این مزیت را شناسایی و به مردم معرفی کند.

دکتر رحیمی با اشاره به طرح آمایش آموزش عالی و ماموریت‌گرا شدن دانشگاه‌های کشور خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی و مطالعه دقیق، ظرفیت‌ها و مأموریت‌های دانشگاه را تدوین کنید و با تصویب در هیئت امنا و طرح در شورای مدیریت استان برای تحقق آن تلاش کنید.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم بیان کرد: دانشگاه جیرفت در زمینه تولید مقاله‌های معتبر داخلی و خارجی بسیار موفق عمل کرده است و این مهم نشانگر رتبه عالی دانشگاه در بین دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی است که باید در این زمینه از اعضای هیئت علمی، پژوهشگران دانشگاه قدردانی شود.

وی با اشاره به قدمت دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت و مزیت نسبی این منطقه افزود: باید با راه‌اندازی مرکز تحقیقاتی و پژوهشگاه‌های کشاورزی در زمینه‌های مختلف، تولید فناوری داشته باشید و نگذارید کشاورزی منطقه دچار تخفیف شود.

دکتر رحیمی با اشاره به راه‌اندازی مراکز رشد در سطح کشور گفت: یکی از مراکز تولید تکنولوژی و تولید محصول دانش‌بنیان مراکز رشد هستند که لازم است با همکاری مسئولان استانی و شهرستانی این مقوله را در بین جوانان نهادینه کرده و با برگزاری استارتاپ‌های مختلف آنها را با ایده‌پردازی و تولید محصول آشنا کنید.

یکی از اولویت‌های دانشگاه‌ها در منطقه باید رفع نیازهای آن منطقه باشد

در ادامه این نشست دکتر اسلامی پناه معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از اولویت‌های دانشگاه‌ها در منطقه باید رفع نیازهای آن منطقه باشد و امروز دانشگاهی در ابعاد مختلف موفق است که تأثیرگذاری آن در بخش‌های گوناگون قابل مشاهده باشد.

دکتر علی اسلامی پناه افزود: باید با ورود دانشگاه و اعضای هیئت علمی به عرصه‌های مختلف ظرفیت‌های منطقه به صورت علمی شناسایی شود و از این پتانسیل‌ها برای توسعه و آبادانی منطقه استفاده شود. امروز یکی از دستاوردهای شما باید ثروت‌آفرینی برای مردم باشد.

وی خاطرنشان کرد: تیم مدیریتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دنبال ماموریت‌گرایی کردن و افزایش کیفیت دانشگاه‌ها است و این مهم با تدابیر وزارت علوم در حال انجام است و یکی از نیازهای امروز کشور محسوب می‌شود.

در ادامه این آئین دکتر مرتضی مختاری رئیس دانشگاه جیرفت با اشاره به قدمت این دانشگاه گفت: دانشگاه جیرفت از سال ۱۳۶۸ تحت عنوان آموزشکده کشاورزی زیر نظر دانشگاه باهنر کرمان شروع به فعالیت کرد و در سال ۸۸ با تصویب شورای گسترش وزارت عتف به عنوان دانشگاه جیرفت فعالیت خود را ادامه داد.

دکتر مختاری با بیان این مطلب که امروز ۱۰۸ عضو هیئت علمی در دانشگاه جیرفت مشغول فعالیت آموزشی وپژوهشی هستند، افزود: بیش از سه هزار و ۵۰۰ دانشجو در دانشگاه جیرفت در پنج دانشکده مشغول تحصیل هستند.

وی با اشاره به مزیت‌های جنوب استان کرمان در بخش‌های کشاورزی، صنعت، معدن و گردشگری بیان کرد: امروز بیش از پنج میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در جنوب استان کرمان تولید می‌شود و یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این منطقه وجود بیش از سه هزار فارغ‌التحصیل دانشگاه جیرفت می‌باشد که در این بخش در حال فعالیت هستند.

دکتر مختاری با بیان این مطلب که جنوب استان کرمان به عنوان بهشت معادن و رتبه سوم معادن کشور را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: یکی از نیازهای دانشگاه جیرفت توسعه دانشکده فنی و مهندسی در راستای بهره‌مندی دانش‌آموزان و جوانان برای حضور در بازار کار در بخش صنعت و معدن است.

رئیس دانشگاه جیرفت در پایان با اشاره به فعالیت‌های دانشگاه در بخش‌های مختلف در منطقه خاطرنشان کرد: دانشگاه جیرفت با استفاده از ظرفیت اعضای هیئت علمی جوان و توانمند توانسته در بخش‌های مختلف برنامه‌ریزی و در راستای رفع نیازهای منطقه گام بردارد.

 
۲۶ بهمن ۱۳۹۹ ۱۱:۵۳
تعداد بازدید : ۵۲۶