اخبار

دویست و هفتمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف برگزار شد

دویست و هفتمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف برگزار شد
دویست و هفتمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

در ابتدای این جلسه خلاصه گزارش از عملکرد سامانه تقاضا و عرضه پژوهش (ساتع)، میزان اعتبار موجود و تعداد قرارداد های منعقد شده در سال 1400 توسط دکتر رحیمی دبیرکل شورا ارائه شد. رحیمی ضمن اثر بخش بودن این سامانه در راستای ارتباط بین تحقیقات و نیازهای اساسی دستگاهها اجرایی افزود: امیدوارم مطابق با مصوبه جلسه اخیر شورای عالی عتف، در لایحه بودجه 1401 سهم هزینه کرد شرکت¬ها، بانک¬ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت از 40 درصد به 60 درصد در قالب سامانه ساتع افزایش یابد تا در راستای نیازهای واقعی جامعه هزینه شود. همچنین دبیرکل شورا از آماده شدن زیرساختای لازم سامانه سمات جدید خبر داد.

در دستور این جلسه پیش نویس اولویت های پژوهش و فناوری کشور  در افق 1405-1401 توسط دکتر عادل آذر عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس ارائه شد. وی ابتدا ضمن تشریح متدولوژی انجام کار در دبیرخانه شورای عالی عتف گفت ما در این تحقیق از اسناد بالادستی و از نظرات خبرگان بخش های مختلف کمک گرفته ایم و موضوع در کمیسیون های تخصصی شورای عالی عتف مفصل بحث شده است و رفت و برگشت های زیادی با کمیسیون ها داشته ایم و البته کمیته تلفیقی هم بر آن نظارت داشته است و نتیجه تدوین اولویت ها در دو بخش متناظر بر حل چالش ها و سوگیری تحقیقات در راستای روندهای حوزه های مختلف علم و فناوری است.

پس از این ارائه، دکتر زلفی گل نایب رییس شورا به اهمیت تحقیقات کاربردی اشاره کرد و افزود: ما برای حل مسائل و مشکلات کشور راهی نداریم جزء اینکه پتانسیل تحقیقات کشور را به سوی حل نیازهای جامعه سوق دهیم. البته این بدان معنی نیست که تحقیقات بنیادی از اهمیت کمتری برخوردار هستند، بلکه مقصود این است همانطور که در بحث تولید علم پژوهشگران ما خوش درخشیده اند و جایگاه علمی مناسبی در جهان داریم این ظرفیت را داریم که بتوانیم ارتباط بیشتری بین صنعت، دانشگاه و جامعه ایجاد کنیم. لذا به دنبال ایجاد سیستمی هستیم که نیازهای واقعی جامعه احصا شود و پژوهشگران ما در راستای حل آنها قدم بردارند. در کنار این مشوق های هم باید برای انجام این پژوهش ها در نظر بگیرم تا اساتید و دانشجویان ترغیب شود در راستای رفع نیازهای صنعت حرکت کنند. وی همچنین به موافقت شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاسیس صندوق علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد و گفت: تلاش می کنیم تا این صندوق از محل درصدی از بودجه عمومی کشور تامین اعتبار شود تا بتوان هدفمند در راستای حل نیازها قدم برداشت. وی خواستار پرداختن جدیتر دبیرخانه شورای عالی عتف به مقوله فناوری و نوآوری شد. وزیر علوم به اهمیت انجمن های علمی تاکید کرد  و افزود اخیرا مکاتبه ای با انجمن ها داشتیم و مقرر شده هر انجمن در راستای گرایش های علمی که دارند پروژه های کلان تعریف کنند و مجموعه اینها بسیار ارزشمند و کارا خواهد بود. 

در پایان این جلسه از زحمات امیر دریادار دوم فرهاد امیری در زمان تصدی مسئولیت ریاست کمیسیون تخصصی دفاع، امنیت و سیاست خارجی و دکتر محمد زاده برای تصدی مسئولیت ریاست کمیسیون تخصصی انرژی تقدیر و تشکر گردید.

 
۹ آبان ۱۴۰۰ ۱۵:۱۸
تعداد بازدید : ۹۸۰