اخبار

وزیر علوم در آیین رونمایی از سامانه نان اعلام کرد:

جهت دادن بخشی از ظرفیت پژوهشی کشور به سمت نیازها از اهداف سامانه نان است

جهت دادن بخشی از ظرفیت پژوهشی کشور به سمت نیازها از اهداف سامانه نان است
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در آیین رونمایی از سامانه نان گفت: جهت دادن بخشی از پتانسیل پژوهشی کشور به سمت نیازها و ایجاد عدالت در دسترسی به اولویت‌های پژوهشی کشور از اهداف راه‌اندازی سامانه نیازها و ایده‌ها «نان» است.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف دکتر محمدعلی زلفی‌گل در آئین رونمایی از سامانه نان (نظام ایده‌ها و نیازها) که با حضور برخی رؤسای دانشگاه‌های کشور و معاونین وزیر علوم در سالن شهدای جهاد علمی این وزارت برگزار شد، تأکید کرد: یکی از ویژگی های این سامانه فراگیری نیازها و ایده‌ها در سطح ملی و فراملی است. به نوعی که حتی واردات کشور از طریق گمرک نیز از طریق این سامانه قابل دسترسی محققان و پژوهشگران خواهد بود تا از نیازهای کشور اطلاع یافته و برای رفع وابستگی از خارج، طرح‌های پژوهشی خود را ارائه دهند.

وی افزود: تاکنون پژوهش‌های کشور بیشتر بنیادی بوده است که برون‌داد آنها مقاله و کتاب هستند و این نوع پژوهش‌ها همواره مورد تشویق و حمایت قرار می‌گرفت اما با راه‌اندازی سامانه نان، تحقیقات کاربردی در راستای رفع نیازهای کشور نیز مورد توجه و حمایت قرار خواهد گرفت.

دکتر زلفی‌گل در توضیح ویژگی‌های سامانه نان گفت: این سامانه بر اساس الگوی وبسایت سایماگو که تحقیقات را بر اساس رشته و گرایش‌های تخصصی دسته‌بندی می‌کند، طراحی شده است و محققان و اعضای هیئت علمی می‌توانند بر اساس رشته‌ها و گرایش‌های تخصصی، نیازهای سراسر کشور را مشاهده و برای رفع آنها پروپوزال ارائه کنند.

ثبت ایده‌های مرتبط با نیازها

وزیر علوم گفت: در مرحله نخست راه‌اندازی سامانه نان، اعضای هیئت علمی و محققان می توانند صرفاً بر اساس نیاز های ثبت شده در این سامانه، پروپوزال های خود را ارائه کنند و در این مرحله ایده به معنای عمومی و از طرف عموم شهروندان ثبت نخواهد شد بلکه فقط آن دسته از ایده ها ثبت خواهند شد که در راستای پاسخگویی به نیازهای اعلام شده در سامانه باشند.

وی تاکید کرد وزارت علوم کمترین نقش تصدی‌گری را سامانه دارد و نیازها و ایده های ثبت شده توسط کارگزاران سامانه که دانشگاه ها و پارک های علمی و فناوری هستند مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

ثبت نیاز به آموزش

دکتر زلفی‌گل تأکید کرد: سامانه نان بخشی از نظام ملی نوآوری و فناوری است که تدوین آن از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت علوم محول شده است. در این سامانه پیش‌بینی شده است که صنایع خصوصی و دولتی، نیازهای آموزشی خود را ثبت نمایند و دانشگاه ها از جمله دانشگاهایی مانند فنی حرفه ای و علمی کاربردی بتوانند برای پاسخگویی به آن دسته از نیازها دوره آموزشی مهارت محور طراحی نمایند.

دکتر زلفی‌گل گفت: بر اساس مصوبات قانونی مانند مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، دستگاه‌های اجرایی دولتی ملزم به ثبت نیازهای خود در سامانه نان هستند و هزینه کرد ۴۰ درصد از اعتبارات پژوهشی دستگاه‌های اجرایی که باید به صندوق علوم و تحقیقات و فناوری واریز شود، از طریق سامانه نان خواهد بود و سامانه‌های پژوهشی دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها باید با سامانه نان پیوند، لینک، داشته باشند.

خصوصیات سامانه نان

وی در توضیح خصوصیات سامانه نان گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان خواهند توانست در این سامانه محصولات دانش‌بنیان خود را معرفی کنند و زمینه نمایش مشخصات محصولات دانش بنیان در یک سامانه ملی و سراسری فراهم باشد.

وزیر علوم تاکید کرد: از سال‌های آتی اختصاص یک درصد از بودجه پژوهشی دستگاه‌های اجرایی که مبلغ کلانی است از طریق صندوق علوم، تحقیقات و فناوری و سامانه نان انجام خواهد شد اما در سال جاری این اتفاق فقط برای ۴۰ درصد بودجه پژوهشی دستگاه‌های اجرایی عملیاتی شد.

سند پشتیبان قانونی سامانه نان

وزیر علوم تأکید کرد: ایده راه اندازی سامانه نان برای اینکه مسیر خود را با موفقیت طی کند باید دارای ساختار اجرایی و حمایت های قانونی پشتیبانی باشد و این سامانه بر اساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی در زمینه سکوهای علمی آموزشی ، ایجاد شد و همچنین اساسنامه موسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری در راستای انجام ماموریت سامانه نان به زودی بازنگری می‌شود.

وزیر علوم تأکید کرد: برای تشویق اعضای هیئت علمی و محققان جهت انجام فعالیت‌های پژوهشی نیازمحور و ثبت تحقیقات در سامانه نان، آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی بازنگری خواهد شد و به دانشگاه‌ها نیز توصیه می‌شود آیین‌نامه‌های اعطای گرنت و رتبه خود را متناسب با فعالیت‌های این سامانه بازنگری کنند.

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ ۱۴:۳۳
تعداد بازدید : ۳۰۷