اخبار

پیش‏نویس احکام برنامه ششم در کمیسیون‌ها، مبنای تعیین اولویت‏ها و سیاست‏های پژوهش و فناوری

پیش‏نویس احکام برنامه ششم در کمیسیون‌ها، مبنای تعیین اولویت‏ها و سیاست‏های پژوهش و فناوری
دبیرکمیسیون تدوین و هماهنگی سیاست‌های علم و فناوری از عهده داری بعد اجرایی سیاست ها و اولویت های پژوهش و فناوری سال 95 و 96 توسط این کمیسیون خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سید فرهنگ فصیحی دبیر کمیسیون تدوین و هماهنگی سیاست‌های علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی عتف در گفتگویی با پایگاه اطلاع‌رسانی دبیرخانه عتف، عملکرد و برنامه‌های آینده این کمیسیون را تشریح کرد.

سید فرهنگ فصیحی در خصوص بخشی از فعالیت‌های اخیرصورت گرفته در کمیسیون تدوین و هماهنگی سیاست‌های علم و فناوری گفت: شرکت در جلسات و برگزاری جلسه با محوریت سیاست های کلی ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه علم و فناوری و مشارکت و تشکیل جلسه جهت ارائه و تعامل در تهیه پیش نویس احکام برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در حوزه علم و فناوری یکی از این فعالیت‌ها است.

وی افزود: جلسات دیگری تحت عنوان جلسات سه جانبه جهت پیش برد پیش نویس احکام برنامه ششم و بررسی طرح های کلان ملی نیز تشکیل شده است که در آن معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور و شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در تعامل می باشند.

دکتر فصیحی بررسی و موافقت موضوعاتی با محوریت توسعه پژوهش درباره زنان و خانواده در سامانه سمات و اختصاص درصدی از اعتبارات پژوهشی سالانه دستگاه‏های اجرایی برای تحقیقات در حوزه حقوق شهروندی را یکی دیگر از فعالیت‌های این کمیسیون خواند.

 وی افزود: در این کمیسیون همچنین کتابی با عنوان تحلیل منابع دولتی پژوهش، فناوری و نوآوری کشور (برنامه پنجم توسعه) در حال تدوین می باشد.

فصیحی از برگزاری جلساتی با دبیران و کارشناسان کمیسیون‌های تخصصی جهت آسیب‌شناسی مسایل کمیسیون ها خبر داد  و افزود:  این آسیب شناسی در حال تکمیل است.

وی خاطر نشان کرد: بعد اجرایی سیاست ها و اولویت های پژوهش و فناوری سال 95 و 96 بر عهده این کمیسیون خواهد بود.

دبیر کمیسیون تدوین و هماهنگی سیاست‌های علم و فناوری دبیرخانه شورای عالی عتف در خصوص مصوبات اخیر این کمیسیون گفت: در جلسه شصت و یکم مصوب شد ، امضا نمایندگان عتف در هر استان در سطح اعتبارات استانی (1% پژوهش) به منزله تایید طرح بوده و تصویب نهایی در کمیسیون‏های تخصصی صورت پذیرد و کمیسیون‏ها با این گونه طرح‏ها ساده برخورد کنند.

و همچنین در جلسه شصت و دوم این کمیسیون مصوب شد، فعالیت‏هایی که در کمیسیون‏های تخصصی جهت پیش‏نویس احکام انجام شده ‏است _فارغ از مبنا قرارگرفتن و یا نگرفتن برای احکام برنامه ششم توسعه_ مبنایی جهت تعیین اولویت‏ها و سیاست‏های پژوهش و فناوری قرار گیرد.

وی با بیان اینکه برنامه های این کمیسیون به طور کلی در دو محور خواهد بود، در خصوص برنامه های آینده کمیسیون تدوین و هماهنگی سیاست علم و فناوری اظهار داشت: باید بین تمامی کمیسیونها هماهنگی و وحدت رویه وجود داشته‏ باشد. یکی از برنامه ‏های این کمیسیون ارائه قالب‏ های تسهیل کننده تدوین برنامه‏ های ارائه  گزارش‏ها است.

فصیحی افزود: فعالیت‌های کمیسیونها باید طبق آیین کار باشد تا دبیرخانه برای گزارش ‏گیری از کمیسیونها و گزارش‏ دهی به نهادهای بالاتر با مشکلات کمتری در این ‏باره روبه رو شود.

وی از کمک به استقرار کامل نظام گردش کار دبیرخانه و روابط ارکان مختلف شورا، تعیین سازوکار مشخص ابلاغ، ارائه گزارش عملکرد کمیسیون‏ها و ستادها و شناسایی موضوعات مغفول مانده به عنوان برنامه‌های این کمیسیون در محور هماهنگی نام برد.

سید فرهنگ فصیحی به امور محتوایی به عنوان بخش دیگری از برنامه‌های این کمیسیون اشاره کرد و گفت: امور محتوایی خود به دو دسته تقسیم میشود. امور محتوایی منفعل مانند امور ارجاعی از دبیرخانه و دبیرکمیسیون دائمی شورا که به صورت موردی می‏ باشد و امور محتوایی فعال که کارکردی است .

وی بررسی نظام بودجه‏ریزی علم و فناوری در کشور و راهکارهای تقویت و بهبود آن را از  امور محتوایی برنامه‌های این کمیسیون دانست واز موضوع منابع انسانی علم و فناوری در کشور و پایش شاخص ‏های کلان علم و فناوری به عنوان دیگر امور محتوایی در برنامه های این کمیسیون نام برد.

در ادامه فصیحی به پیگیری موارد مربوط به کمیسیون های تخصصی و ستادهای علمی اعم از بررسی وضعیت طرح‏های کلان ملی موضوع فعالیت کمیسیون‏های تخصصی، روند اجرایی شدن قانون شرکت‏های دانش بنیان و وضعیت تکالیف شورای عالی به عنوان برنامه های دیگر این کمیسیون اشاره کرد.

وی همچنین بررسی روند اجرای تکالیف محوله به شورا در زمینه اجرای قانون مناطق آزاد علم و فناوری ، نهایی ‏سازی شاخص‏های پایش علم و فناوری و تعریف اقدامات لازم در زمینه انجام فعالیت‏های مرتبط با ستادهای علمی نظیر آینده ‏پژوهی و تامین مالی را از دیگر موارد پیگیری مسائل مربوط به کمیسیون‌های تخصصی خواند که کمیسیون تدوین و هماهنگی سیاست‌های علم و فناوری موظف به پیگیری آن است.

انتهای پیام

 

۱۲ اَمرداد ۱۳۹۴ ۱۰:۱۹
روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف |
تعداد بازدید : ۳,۶۳۱