اخبار

در کمیسیون دائمی شورای عالی عتف:

گزارش عملکرد پژوهش و فناوری سازمان انرژی اتمی و گزارش پیشرفت طراحی سامانه جامع سمات ملی ارائه شد

گزارش عملکرد پژوهش و فناوری سازمان انرژی اتمی و گزارش پیشرفت طراحی سامانه جامع سمات ملی ارائه شد
در دویست و پنجمین جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی عتف، گزارش عملکرد سازمان انرژی اتمی در حوزه‌های مرتبط با فعالیت‌های‌ شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و پیشنهادات در خصوص افزایش هم افزایی با شورا، ارائه شد. در این جلسه همچنین گزارش پیشرفت سامانه جامع مدیریت اطلاعات تحقیقاتی کشور ارائه شد.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف ارائه گزارش سازمان انرژی اتمی توسط دکتر کریمی ثابت رییس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای انجام شد. ایشان ابتدا به معرفی ساختار سازمان و پژوهشگاه و پژوهشکده های زیرمجموعه آن پرداخت. در ادامه به کاربردهای انرژی اتمی در ایران و مقایسه آن با جهان، اسناد بالادستی مرتبط و اعتبارات و منابع مالی سازمان اشاره کرد. در خصوص عملکرد در حوزه آموزش از برگزاری دوره های آموزشی با همکاری اتحادیه اروپا یاد کرد. وی ضمن اشاره به حمایت از 177 پایان نامه در مقاطع ارشد و دکتری، یادآور شد که پیرو ابلاغ آیین نامه تاپ هسته ای  فراخوان های جذب پژوهشگر از سوی این پژوهشگاه منتشر شده است.

دکتر کریمی در ادامه به تشریح عملکرد در حوزه پژوهش و فناوری پرداخت که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

- تدوین برنامه جامع پژوهشی صنعت هسته ای کشور به کمک شرکت های تابع و استادان برجسته

- اشاره به طرح هایی که الزاما توسط پژوهشگاه انجام می شود و یا از طریق فراخوان محدود انجام می شوند.

- اشاره به پروژه هایی که از طریق فراخوان عمومی با الگوگیری از نحوه فراخوان آژانس بین المللی انرژی اتمی کشور انجام می شوند

- اعطای گرنت فناوری به وسیله فراخوان عمومی 

- انجام طرح های کلان فناورانه با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از قبیل تولید رادیوایزوتوپ ها

- راه اندازی نخستین مرکز نوآوری تخصصی هسته ای

- ایجاد و تجهیز آزمایشگاه های تخصصی در حوزه فناوری های مرتبط با علوم هسته ای

- اخذ موافقت برای راه اندازی اولین مرکز همکاری از آژانس بین المللی انرژی اتمی در حوزه رادیوداروها

کریمی ثابت در ادامه از فعالیت های ترویجی پژوهشگاه یاد کرد از قبیل:

 - انتشار کتاب های کوچک هسته ای و برگزاری چندین وبینار مرتبط با کاربردهای هسته ای

- پیگیری دریافت اقلام کمک آموزشی از IAEA

- برگزاری چندین مسابقه ترویجی

وی همچنین به ابلاغ تشکیل ارگان اصلی مواد برای اطمینان از رعایت ایمنی حوزه اتمی در پژوهشگاه علم و فناوری هسته ای توسط رییس سازمان اشاره کرد که در ادامه پژوهشگاه موفق به اخذ مجوز از نظام ایمنی هسته ای کشور شده است که این خود جلوگیری از خروج ارز به خارج و تولید اشتغال را به همراه داشته است. دکتر کریمی همچنین به برنامه های سال آتی بخصوص 1400 پژوهشگاه نیز اشاره داشت.

-راه اندازی صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی صنعت هسته ای 

-توسعه مراکز نوآوری تخصصی

- فراخوان طرح های فنی

راه اندازی مراکز بین المللی آموزشی هسته ای و اعطای کرسی ها و گرنت های پژوهشی از برنامه های پژوهشگاه بود که به آن ها اشاره شد.

در پایان از سوی وی پیشنهاد عضویت پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در دو کمیسیون «کشاورزی، آب و منابع طبیعی» و «صنایع، معادن و فناوری اطلاعات و ارتباطات» مطرح شد.

در این جلسه دکتر رحیمی دبیرکل شورا ضمن اشاره به اهمیت برنامه های آتی پژوهشگاه در راستای ایجاد ارتباط با سایر دانشگاهها، موسسات و افراد گفت: راه اندازی و تجهیز آزمایشگاههای سایر دانشگاهها، همواره در برنامه های پژوهشگاه بوده و انتظار می روند در آینده نیز با قدرت دنبال شود. وی همچنین به اهمیت تعریف پروژه های مشترک پژوهشگاه با سایر دانشگاهها و مراکز اشاره و بر تعریف دوره های پسادکتری با فارغ التحصیلان و حمایت همه جانبه از آنان تاکید کرد.

دستور دوم ارائه گزارش پیشرفت طراحی سامانه جامع سمات بود که توسط دکتر فرازمند و تیم ارتقاء سامانه ارائه شد. لازم به ذکر است اجرای ماده ۵۶ قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت در بستر سامانه سمات در حال اجراست که با توجه به تکلیف ماده ۶۴ برنامه ششم توسعه بر ثبت تمامی طرح های پژوهش و فناوری در این سامانه، لازم است تغییراتی در آن اعمال شود و ارتقاء این سامانه در دستور کار دبیرخانه شورای عالی عتف قرار دارد. قابلیت همانند جویی و قابلیت اتصال به سایر سامانه های مرتبط با پژوهش و فناوری  دستگاههای اجرایی کشور و قابلیت دسترسی پژوهشگران به عناوین و اطلاعات طرحها و اعضای کمیسیون های تخصصی شورا بر روند بررسی طرحها از نکاتی بود که در ارتقای سامانه جدید مد نظر قرار گرفته است.

۲۱ اَمرداد ۱۴۰۰ ۲۱:۰۳
تعداد بازدید : ۷۴۳