اخبار

یکصد و شصت و یکمین جلسه کمیسیون تخصصی انرژی شورای عالی عتف برگزار شد

یکصد و شصت و یکمین جلسه کمیسیون تخصصی انرژی شورای عالی عتف برگزار شد
یکصد و شصت و یکمین جلسه کمیسیون انرژی شورای عالی عتف برگزار و گزارشی از اقتصاد هیدروژنی در دنیا و کشورهای منطقه ارائه گردید

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف، در این جلسه ابتدا گزارش "اقتصاد هیدروژنی در جهان و کشورهای منطقه" توسط دکتر نصیری زرندی ارائه شد. عضو هیات علمی دانشگاه سمنان تاکید نمودند که اقتصاد هیدروژنی موضوعی است که در ایران نیز باید مورد توجه قرار گیرد. در گزارش ایشان آمده است :"جهان شاهد پیچیدگی‌های ژئوپلیتیکی، مشکلات اقتصادی، بحران‌های نفت و مشتقات آن و انتشار کربن است با این­حال سوخت هیدروژن و اقتصاد هیدروژنی به ­عنوان یکی از راه حل­ها در دل این مشکلات مطرح است. واقعیت این است که بازار انرژی جهانی از یک سو دچار چالش­هایی در خرید و فروش نفت خام است و از سوی دیگر اقتصاد هیدروژن در کشورهای خاورمیانه و آفریقا جذابیتی با وجود ذخایر عظیم نفتی و گاز ندارد. با این اوصاف و با وجود اهداف کاهش آلودگی آب و هوا و تاکید بر کاهش دمای زمین نمی­توان از اساس منکر وجود بازار تقاضا برای این سوخت پاک بود. دهه ۱۹۹۰ دهه باد بود، پس از آن دهه انرژی خورشیدی و دهه دوم قرن بیست و یکم دهه باتری­ها بود اما اکنون محققان و پژوهشگران هدف آرمانی خود را که گذر از انرژی سوخت­های فسیلی قرار داده­ اند توجه ویژه ای به سوخت هیدروژن می­نمایند. آمارها نشان می­دهد که تنها در پنج سال گذشته، بیش از ۳۰ کشور استراتژی­های ملی هیدروژن را تدوین و یا توسعه داده­اند که بدون شک محرک آن برخاسته از اهداف اقلیمی پاریس بوده است. همین موضوع باعث شده تا هیدروژن را به عنوان ماده­ای با پتانسیل عظیم به عنوان یک سوخت پاک بدل کند که می­تواند برای همه کشورها در مسیر گذر از سوخت­های فسیلی جذاب باشد. همچنین یک ماده اولیه یک عنصر اساسی در سایر محصولات شیمیایی پر مصرف جهان نظیر آمونیاک و متانول است و چنانچه بتوان امکان ذخیره کم خطر آن را فراهم کرد بدون شک گذر از اقتصاد بر پایه نفت و گاز به سرعت محقق خواهد شد. در مجموع، با وجود مزایایی که صنعت نفت در کشورهای نفتی ازآن برخوردار است و آنجایی که کشورهای نفتی دارای ذخایر بزرگ با هزینه تولید نسبتاً پایین هستند باید به فکر گذر از این نوع انرژی و بهره ­مندی بیشتر از انرژی­های تجدیدپذیر مانند خورشید، آب، باد، هیدروژن و غیره بود و دولت­های نفتی با همگامی با تحولات، تولید سوخت هیدروژن را به منبع درآمد خود در دهه­ های بعدی بدل کنند."

بعد از ارائه ایشان آقایان دکتر بزرگمهری و دکتر حسین­پور نمایندگان وزارت نیرو گزارشی مختصر از فعالیت­های وزارت نیرو در حوزه هیدروژن که در قالب "تدوین سند راهبردی ملی توسعه زنجیره ارزش هیدروژن پاک در کشور" انجام شده است را ارائه نمودند.

در پایان اعضای حاضر خاطر نشان کردند که در خصوص موضوع هیدروژن در وزارت نفت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز همکاری­های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری فعالیت­هایی انجام و بعضا در دست اجراست. لذا طبق نظرات اعضا مقرر شد در جلسات بعدی کمیسیون نماینده مرکز همکاری­ها و وزارت نیرو گزارش اقدامات انجام شده را ارائه نمایند تا بعد از جمع ­بندی نهایی، کمیسیون بسته پیشنهادی خود را به شورای عالی انرژی ارائه نماید.


۲۸ اَمرداد ۱۴۰۳ ۱۳:۴۶
تعداد بازدید : ۱۲۷