اخبار

حوزه فناورانه آینده ساز و مرجعیت محور در حوزه کمیسیون تخصصی حمل‌ونقل، عمران و شهرسازی اولویت بندی شد.

حوزه فناورانه آینده ساز و مرجعیت محور در حوزه کمیسیون تخصصی حمل‌ونقل، عمران و شهرسازی اولویت بندی شد.
یکصد و سی و پنجمین جلسه کمیسیون تخصصی حمل‌ونقل، عمران و شهرسازی شورای عالی عتف برگزار و اولویت‌های نقشه جامع علمی کشور در حوزه کمیسیون تخصصی بررسی و حوزه فناورانه آینده ساز و مرجعیت محور اولویت بندی شد.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای عالی عتف، یکصد و سی و پنجمین جلسه کمیسیون تخصصی حمل‌ونقل، عمران و شهرسازی در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با ریاست خانم دکتر غزاله راهب برگزار شد.

در ابتدای جلسه سرکار خانم دکتر راهب، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و ریاست محترم کمیسیون، ضمن خیرمقدم خدمت اعضای محترم کمیسیون به اهمیت همکاری بیشتر کمیسیون با مرکز تحقیقات اشاره کردند.

در ادامه دکتر محمود صفارزاده، ضمن تشکر از مشارکت صورت گرفته توسط اعضا در بازنگری و روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور بر اساس رویکرد دستیابی به مرجعیت علمی و حل مسائل و چالش های اساسی کشور پرداختند. دبیر کمیسیون گفتند در رویکرد اول با بررسی اسناد علم وفناوری های کشورهای پیشرو و همچنین گزارش های منتشر شده در طی 5 سال گذشته در شرکت ها و فناوری های برتر دنیا و سازمانهای بین المللی و همچنین با بررسی اسناد بالا دستی کشور تعدادی حوزه فناورانه آینده ساز و مرجعیت محور شناسایی شده است. ایشان در ادامه به ذکر عناوین این حوزه ها پرداختند.

عضو هیات علمی تربیت مدرس تاکید افزودند در رویکرد دوم ابتدا چالش ها و مسائل جانی با بررسی و مطالعه اسناد و گزارش های بین المللی شناسایی شده است و در ادامه با بررسی اسناد و گزارش های ملی مسائل ایران نیز شناسایی و تبیین شده است در ادامه تجارب و فناوری هایمورد استفاده جهت رفع چالش های شناسایی شده استخراج شده است.

در ادامه اعضای محترم حاضر در جلسه به بحث و بررسی  موضوع پرداختند و حوزه فناورانه آینده ساز و مرجعیت محور در حوزه کمیسیون تخصصی اولویت بندی شدند که به شرح زیر است

اولویت‌بندی این فناوری‌ها به شرح زیر جمع‌بندی گردید:

-        در جایگاه نخست، فناوری ساخت پیشرفته به‌عنوان مهم‌ترین عامل تحول‌آفرین شناخته شد که تأثیر مستقیم در بهینه‌سازی فرآیندهای ساخت، افزایش سرعت و ارتقاء کیفیت دارد.

-        در رتبه دوم، فناوری حمل‌ونقل قرار دارد که نقش کلیدی در جابجایی مؤثر، کاهش هزینه‌های لجستیکی و افزایش بهره‌وری دارد.

-        فناوری انرژی و اقلیم به‌عنوان سومین اولویت، در کاهش مصرف انرژی، بهینه‌سازی مصرف منابع است.

-        در مرتبه چهارم، فناوری دیجیتال با ابزارهایی چون مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM)، اینترنت اشیاء (IoT) و ارتقاء هماهنگی بین اجزای مختلف را فراهم می‌سازد.

-        فناوری نانو در جایگاه پنجم قرار گرفت که با استفاده از مواد نوین نانویی، به بهبود خواص فیزیکی و شیمیایی کمک می‌کند.

-        رتبه ششم به فناوری زیستی اختصاص یافت که در بهینه‌سازی استفاده از منابع تجدیدپذیر و توسعه سازگار با محیط زیست نقش دارد.

-        فناوری هوش مصنوعی به‌عنوان هفتمین اولویت، قابلیت تحلیل داده‌های پیچیده، پیش‌بینی عملکرد  و بهینه‌سازی فرایندها را فراهم می‌نماید.

-        در نهایت، فناوری فضایی در جایگاه هشتم، با وجود پتانسیل بالا، در اولویت بعدی قرار گرفت. برای تدقیق بیشتر این موارد بنا شد تا کلان روندهای کمیسیون که شامل ارائه خدمات با محوریت مشتری (رویکرد خلق تجربه)، تغییر اقلیم و کمبود منابع آب، ظهور صنعت و فناوری‌های هوشمند و همگرا است، مد نظر قرارگیرد.


۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۰۸:۵۷
تعداد بازدید : ۱۶